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    강좌소개

    강좌 소개

    수업내용/목표

    이 과정을 통해 환대하는 과정에서의고객행동의개념이론,고객의행동에 대한 연구의 중요성, 고객의 행동에 영향을 미치는 결정 요인, 구매 의사결정,고객의경험과동기, 환대부신에서 고객과호스틍 간의 상호작용을 이해 할 수 있습니다.

    홍보/예시 영상

    강좌 운영 계획

     

     

    주차

    주차명

    (주제)

    주차별 학습 목표

    차시

    차시명

    강좌 운영방법

    학습내용

    수업방법

    평가방법

    학습자료

    1

    Introduction to Consumer Behavior in Hospitality Industry

    Understandmeanings and significances of customer behavior

    1-1

    Definitions of customer behavior

    강좌

    영상

    (15×3)

     

    PPT, PDF

    1-2

    Customer behavior VS consumer behavior

    1-3

    Significance of studying customer behavior

    2

    Customers of hospitality businesses(1)

    Understandmeanings of customers and characteristicsofeach types of customers

    2-1

    Definitions of customers

    강좌

    영상

    (15×3)

    과제

    PPT, PDF

    2-2

    Classifications of customers(1)

    - Classifications in terms of academic

    3

    Customers of hospitality businesses(2)

    Explainthe main characteristicsofeach type of customer segment

    3-1

    Classification of customers(2)

    - Classification in terms of marketing

     

    강좌

    영상

    (15×3)

    과제

    PPT, PDF

    4

    Determinants or factor influencing customer behavior

    Analyzethe extent to which each factor influences customer behavior.

    4-1

    Determinants or factors influencing customer behavior

    강좌

    영상

    (15×3)

    과제

    PPT, PDF

    5

    Customer’s purchasing decision -making process

    Explainunique characteristicsofhospitality products and customer’s purchasing decision-makingprocess

    5-1

    Hospitality product

    강좌

    영상

    (15×3)

    과제

    PPT, PDF

    6

    Customer motivations(1)

    Explainthe meanings, characteristics, and significances of customermotivations

    6-1

    Definition of motivationsandcustomer motivations

    강좌

    영상

    (15×3)

    과제

    PPT, PDF

    6-2

    Characteristics of customermotivations

    6-3

    Importance of studying customer motivations

    6-4

    Challenges in studying customer motivations

    7

    Review of the content

    Reviewof the content before midterm examination

    7-1

    Review of the content before midterm examination

    강좌

    영상

    (15×3)

    퀴즈

    PPT, PDF

    8

    Midterm examination

    9

    Customer motivations(2)

    Applythe customer motivation theories/concepts to examinecustomermotivations

    9-1

    Customer motivation theories & concepts

    강좌

    영상

    (15×3)

    과제

    PPT, PDF

    10

    Customer experiences(1)

    Applythe concepts of on-site customer to examinecustomerexperiences

    10-1

    Definitions of customer experiences

    강좌

    영상

    (15×3)

    과제

    PPT, PDF

    10-2

    Characteristics of customerexperiences

    10-3

    Concepts for the study of on-site customer experiences

    11

    Customer experiences(2)

    Applythe concepts of post-experiences to examine the customers’post-experiences

    11-1

    Examples of research on customer experiences

    Definition and characteristicsofpost-experiences

    Concepts for the study of post-experiences

    강좌

    영상

    (15×3)

    과제

    PPT, PDF

    12

    Interactions between customers and hosts of the hospitalitybusiness(1)

    Applythe concepts on interactions between customers and hosts to examinethis issue in various contexts

    12-1

    The nature of interactionsbetweencustomers and hospitality business

    강좌

    영상

    (15×3)

    과제

    PPT, PDF

    12-2

    Types of hosts in hospitality business

    12-3

    Concepts for the study of interactions between customers and hostof hospitality business(1)

    13

    Interactions between customers and hosts of the hospitalitybusiness(2)

    Applythe concepts on interactions between customers and hosts to examinethis issue in various contexts

    13-1

    Concepts for the study of interactions between customers and hostof hospitality business(2)

    강좌

    영상

    (15×3)

    과제

    PPT, PDF

    14

    Review of the content

    Review of the content for the final examination

    14-1

    Review of the content for the final examination

    강좌

    영상

    (15×3)

    퀴지

    PPT, PDF

    15

    Final examination

    강좌운영팀 소개

    교수자

    Raweewan Proyrungroj professor
    Raweewan Proyrungroj 교수
    -[소 속] 현) 우송대학교 글로벌호텔매니지먼트학부
    -[최종학력] Bedfordshire 대학에서 관광경영학 박사
    -[수상이력] 1. 수안 수난다 라자브하트 국제대학, 우수 청년연구원상(2016) 2. 태국 기독교
    대학,
    학술
    분야 전문가상

    E-mail: raweewan_pr@wsu.ac.kr
    professor
    교수

    강좌지원팀

    조교
    조교
    한국대학교 전산학 박사과정
    E-mail: abc@example.com

    강좌 수강 정보

    이수/평가정보

    이수/평가정보
    과제명퀴즈과제중간고사기말고사
    반영비율20%20%20%60%

    ※ 총 60% 이상 점수 획득 시, 이수증을 발급받을 수 있습니다.

    강좌 수준 및 선수요건

    이 강좌는 유익한 내용이 다수 포함되어 있습니다.

    교재 및 참고문헌

    이 강좌는 여러가지 참고자료가 많이 있습니다.

    자주 묻는 질문

    강좌 교재가 따로 있나요?

    네. 있습니다.

    강좌 교재가 따로 있나요?

    네. 있습니다.

    제목

    소제목

    내용

     

    미리보기

    분야 사회 (경영 · 경제)

    난이도 전공기초

    운영기관 우송대학교

    이수증 미발급

    주차 15 주

    학습인정시간 11시간 00분 (05시간 53분)

    수강신청기간 23.08.22 ~ 23.12.11

    강좌운영기간 23.09.04 ~ 23.12.11

    전화번호 042-630-9396

    자막언어 한국어 외 1건

    강좌언어 한국어(ko)

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